Over ons

Doel van de stichting
Stichting AED Rossum zet zich in voor het aankopen, beheren en onderhouden van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) in Rossum en de buurtschappen Lemselo en Volthe. In samenwerking EHBO Rossum Saasveld verzorgen wij ook cusus en training om de toepassing van AED’s te bevorderen.

Actuele stand
Dankzij de steun van de gemeenschap hebben wij, eind 2023,  met succes €25.000 ingezameld voor de aanschaf van zestien nieuwe AED’s. Deze nieuwe apparaten, geplaatst door AED Online uit Denekamp, vervangen de verouderde modellen en verzekeren de levensreddende dekking in ons gebied voor de komende twaalf jaar. Inmiddels beheren wij 17 AED’s in Rossum, Lemselo en Volthe.

Onze stichting is in 2009 opgericht met het doel een dekkend netwerk van AED’s in Rossum en de omliggende buurtschappen te garanderen. Dit netwerk, opgebouwd door gezamenlijke inspanningen van inwoners, ondernemers en verenigingen, is cruciaal voor de leefbaarheid en veiligheid van onze gemeenschap.

Hoewel we nu voorzien zijn van 17 nieuwe AED’s, blijft geld nodig voor toekomstige vervanging, onderhoud, trainingen en cursussen. Wij vragen inwoners van Rossum, Volthe en Lemselo om jaarlijks €10 te doneren aan de stichting. Jouw bijdrage helpt ons om levens te redden.

Oud en nieuw bestuur:

Sinds de oprichting in 2009 zijn onderstaande bestuursleden actief geweest en zullen in de loop van 2024 aftreden.

  • Wim Nijhuis (Voorzitter)
  • Marian van Benthem (Penningmeester)
  • Mariëlle van der Meché (Secretaris)


De nieuwe bestuursleden zijn:

  • Tom Olde Keizer (Voorzitter)
  • Marleen van Benthem (Penningmeester)
  • Harriëtte Vink (Secretaris)
  • Marc Smellink (Bestuurslid)


>> 
U kunt hier uw donatie doen

>> Nieuwsbericht Tubantia: Stichting probeert € 25.000 bij elkaar te krijgen.
>> RTV Oost: Stichting plaatst 16 (nu 17) nieuwe AED’s

Correspondentieadres:
Tramweg 17
7596 NA Rossum (OV)
stichtingaedrossum@hotmail.com

Factuuradres:
Haarstraat 30
7595 PH Weerselo
Bank: NL44 RABO 0117156639

Bestuursleden:
Voorzitter: Tom olde Keizer
Secretaris: Harriëtte Vink
Penningmeester: Marleen van Benthem
Bestuurslid: Marc Smellink

Activiteiten Stichting:
Het aankopen, beheren en instandhouden van een of meer Automatische Externe Defibrillatoren (AED) in de kern Rossum en de buurtschappen Lemselo en Volthe, alsmede het doen verzorgen van opleidingen voor toepassing van Automatische Externe Defibrillatoren